KAFFE

Café Amtoft tilbyder kaffe fra egen kaffefarm i det nordlige Nicaragua tæt på grænsen til Honduras. Her købte vi i 2003 noget jord, som senere er blevet til Finca el Doradito, der i dag ejes af en gruppe på 35 andelshavere. Det er skyggekaffe, der dyrkes under trækronerne på stejle bjergskråninger i bjergregnskov over 1200 meters højde. Skyggekaffe sikrer en høj biodiversitet og gode levesteder for dyr og planter, samt en exelent kvalitetskaffe. 

 

Den daglige drift af kaffefarmen varetages af en familie, der bor på farmen. Skyggekaffe er meget arbejdskrævende og alt arbejdet udføres manuelt. Kaffebønnerne modner langsomt og plukkes af flere omgange, hvilket giver arbejde til farmens naboer af småbønder. Kaffen høstes i det tidlige forår og de grønne bønner hjemtages i juni-juli via skib.

 

Vores andel af kaffen ristes og males i Café Amtoft. Det sikrer at kunderne altid får nyristet og nymalet kaffe, som tilberedes på stempelkander, eller hvis man ønsker en mørkristet espressokaffe, på små italienske Bialetti-kander.

KAFFE TO-GO

 

Kunderne kan vælge at nyde kaffen i cafeen;
men den sælges også i poser til at tage med hjem.

Endelig kan man købe sig et krus kaffe To-Go med låg på.

Adresse

Amtoftvej 22

7742 Vesløs

Kontakt

I caféens åbningstid:

Tlf. 4241 2422

Udenfor åbningstid:

Tlf. 6199 8539